+90 (533) 889 69 79 | +90 (548) 836 69 79
KKTC JET TEMİZLEME
Her türlü tıkanıklık profesyonel şekilde açılır.Mutfak tıkanması,klozet tıkanması,kanalizasyon ve lavabo tıkanmlar.Her türlü gider tıklanmaları için bizi arayabilirsiniz.
Hemen Ara

Kuyu temizliği ne işe yarar, faydası nedir?

Kuyu temizliği ne işe yarar, faydası nedir?

Kuyu temizliği (su kuyusu temizleme) işlemi sondaj su kuyusunun kullanım ömrünü uzatır ve dalgıç pompasisteminin uzun yıllar sorunsuz çalışmasını sağlar.

Sondaj su kuyusunun temizliğini düzenli olarak yaptırmak ekonomik açıdan masraflı gibi görünse de ileriki dönemlerde oluşacak arızaları ortadan kaldırdığı için uzun vadede karlı bir uygulama olacaktır.

Sondaj su kuyusu temizliğinin faydalarını yazacak olursak;

*Yeraltı Akifelerinden kuyu içine giren su miktarını arttırır.
*Sondaj Su Kuyusu içindeki zararlı bakterileri temizler.
*Sondaj su kuyusu içerisinde bulunan muhafaza borusundaki oksitlenmiş maddeleri dışa atar.
*Pompanın kuyu içerisinden çektiği kum, kil ve silt miktarını düşürür ve dalgıç pompanın fanlarında aşındırıcı etkiyi azaltarak dalgıç pompanın ömrünü uzatır.
*Kuyu temizlik işlemi kuyuya fazla kum dolmasını engeller ve su kuyusunun yıkılması ve çökmesine engel olur.
*Kuyunun tabanında oluşan katı partiküllü dolguyu temizler.
*Dalgıç pompanın dolum yaptığı su deposunu ve tesisatın tıkanmasını önler.
*Su deposu ve hidrofor arasında bulunan su arıtma filtrelerinin değişim süresini uzatır.
*Su arıtma maliyetlerinizi düşürür.
*Hidrofor fanlarının rahat çalışmasını sağlar.
*Bahçe sulama sprinkler sistem  ve fıskiyelerin tıkanmasını önler.
*Boru tesisat sisteminin tıkanarak aniden gelişen arızaların önlenmesine yardımcı olur
*Su sondaj kuyularında ve dalgıç pompa sisteminde ön görülemeyen bir çok arızayı ortadan kaldırır.

Kuyu temizliği ve kuyu temizleme yeni açılan kuyularda uygulanmakla birlikte, seneler önce açılmış ve kullanılmakta olan ancak zamanla verimi azalmış su sondaj kuyularında da uygulanır.

En çok uygulanan kuyu temizleme yöntemi “Kompresör ile Basınçlı Hava Yöntemi” dir. Bu yöntemde kuyu içerisinde kompresörle basınçlı hava verilir. Kuyuda aşırı pompa işlevi yapan basınçlı hava, suyu dışarı atarken kum kil silt vb. malzemeleri de birlikte kuyu dışarısına çıkartır. Özellikle İstanbul ve Marmara bölgesinde su sondaj kuyularının temizliğinde, kuyu geliştirmede bu yöntem tercih edilir.

KUYU BAKIMI VE KUYU TEMİZLİĞİ

Sondaj kuyuları jeolojik yapıya bağlı olarak (kil-silt oranının yüksek oluşu vb.) kullanılan zaman içerisinde temizlenmeye ihtiyaç duyarlar. İstanbul’da kuyu temizliğinde en çok kullanılan yöntem 25 bar yüksek basınçlı kompresör ve 10 bar düşük basınçlı kompresör ile kuyunun temizlenmesidir. Kimyasal kuyu temizliği ve fırçalama yöntemi ile yapılan kuyu temizlikleri hijyen standardının çok yüksek olduğu gıda fabrikalarında ve içilebilir su dolumu yapan işletme kuyularında tercih edilmektedir.

KUYU TEMİZLİĞİ VE KUYU BAKIMI NASIL YAPILIR

*25 Bar Yüksek Basınçlı Kompresör ile Sondaj Su Kuyusu Temizliği Nasıl Yapılır

İş güvenliği önlemleri alınarak iş makineleri kuyu çevresinde konumlandırılır. Su sondaj kuyusu içerisinden dalgıç pompa sistemi kuyu dışarısına yeryüzüne çıkarılır. Dalgıç pompa kolon boruları pompasız boş olarak kuyu içerisine ve kuyu tabanına kadar indirilir.25 bar kompresör ile kolon borularının içerisine kontrollü olarak düşük basınçtan yüksek basınca doğru hava verilir (aniden ve kesik kesik hava verilmemelidir.) Kuyudan berrak temiz kokusuz su gelinceye kadar kuyuya hava verilmeye devam edilmelidir. Temizlik işlemi sonunda kuyu ilk yapıldığı anki temizliğine ve debisine ulaşır. Ancak yeraltı su seviye tablasının zaman içinde düşmesine bağlı olarak temizlik işleminden verim alınamadığı durumlarda olabilmektedir.

*10 Bar Düşük Basınçlı Kompresör ile Sondaj Su Kuyusu Temizliği Nasıl Yapılır

Bu kuyu temizliğini yapmak için en az 2 personele ihtiyaç vardır. Su sondaj kuyusu içerisinden dalgıç pompa sistemi kuyu dışarısına yeryüzüne çıkarılır. 2 adet Dalgıç pompa kolon borusu birbirine bağlı olarak pompasız boş olarak kuyu içerisine ve kuyu tabanına kadar indirilir. Boruların bir tanesinden hava verilir diğerinden ise hava ve kirli su dışarı çıkar. Plastik olan boru ağzına enjektör bulunmaktadır.10 bar kompresör ile kolon borularının içerisine yukarıdan aşağı seviyeye doğru kontrollü olarak düşük basınçtan yüksek basınca doğru hava verilir (aniden ve kesik kesik hava verilmemelidir.) yukarıdan başlayarak kuyu tabanına doğru inilmelidir. Kuyudan berrak temiz kokusuz su gelinceye kadar kuyuya hava verilmeye devam edilmelidir. Temizlik işlemi sonunda kuyu ilk yapıldığı anki temizliğine ve debisine ulaşır. Ancak yeraltı su seviye tablasının zaman içinde düşmesine bağlı olarak temizlik işleminden verim alınamadığı durumlarda olabilmektedir. Kuyu etrafından bulunan sondaj çakılında bir eksilme ve oturma oldursa kuyu etrafına tekrar çakıl uygulaması yapılmalıdır. Beden gücüyle yapılan bir kuyu temizliğidir ve uzun zaman alır fiyatı diğer kuyu temizliklerinden yüksektir. Fakat su sondaj kuyusuna hiçbir yan tesisi zararı yoktur. Özellikle eski su sondaj kuyularının temizliğinde tercih edilmektedir.

*Kimyasal Madde ile Sondaj Su Kuyusu Temizliği Nasıl Yapılır
Bu uygulamada mevcut kuyu içerisinde bulunan dalgıç pompa sisteminden yararlanılır. Ekonomik ve etkili bir kuyu temizliği yöntemidir. Dalgıç pompa ve ekipmanlara dokunulmaz. Kuyu içerisinde doğa dostu suda çözünebilir demir oksit ve anti bakteriyel çözelti sıvı dökülür, suya karıştıktan sonra dalgıç pompa çalıştırılır kuyudan çıkarılan atık kirli su hiçbir şekilde kullanım sahasına verilmez. Kimyasal maddenin oranı kuyu temizliği yapan personel tarafından hassas bir şeklide ayarlanmalıdır. Kuyudan temiz berrak kaliteli su gelene kadar işleme devam edilir. Kuyu temizliği fiyatlarında en avantajlı olanıdır. Diğer kuyu temizliklerine oranla daha fazla zaman alır. Bu kuyu temizliğinde en kritik nokta dalgıç pompanın kapasitesinin kuyuda bulunan su miktarından fazla olması gerekir.

*Fırçalı Sistem Sondaj Su Kuyusu Temizliği Nasıl Yapılır

Su sondaj kuyusu içerisinden dalgıç pompa sistemi kuyu dışarısına yeryüzüne çıkarılır. Dalgıç pompa kolon borusunun ucuna kuyu iç çapına denk denk gelen ölçüde özel kuyu fırça başlığı takılır. Aynı zamanda fırçaya su hortumu bağlanarak su sistem çalışması sağlanır. Fırça borular yardımıyla yukarıdan aşağıda dikey yönde hareket ettirilir. Fırçalı kuyu temizliğindeki amaç boru iç cidarına yapışan tabakayı kazımaktır. Pvc boru filtresini temizler, su verimi artırmaya yönelik bir çalışma değil, su kalitesini arttırmaya yönelik temizlik türüdür.Kuyu temizliği firmaları arasında istanbul su sondaji yukarıda belirtilen tüm kuyu temizliği uygulamalarını yapabilien tek firmadır.

KUYU İNKİŞAFI NEDİR

Su sondaj kuyusu ile yeraltı su akiferleri arasında tam bir bağlantı kurmak, su sondaj kuyusundan mümkün olan en yüksek verimin elde edilmesini sağlamak, formasyondaki ince kum, silt ve kili temizleyerek pompanın kuyudan güvenilir su almasını sağlayan işlemlere inkişaf denir. Kuyunun yıkanması ile kuyu duvarını kaplayan ve akifer formasyonun gözeneklerini tıkayan sondaj çamuru, kuyu yıkama ile kuyudan atılır ve formasyondan kuyuya su gelmeye başlar. Yıkama su ile yapılır. Kuyu tabanına indirilen yıkama takımından pompa ile su basılır. Yıkama takımı aşağı doğru tüm filtre boyunca hareket ettirilir ve kuyudan berrak su gelene kadar bu işleme devam edilir.  bitip akiferden su gelmeye başlayınca inkişaf işlemine başlanır.

09 Ekim 2018
3.254 kez görüntülendi
Hemen Arayın - kktcellHemen Arayın - vodafoneYerinde Tespit Formu
× Merhaba size nasıl yardımcı olabiliriz ?